De beste trampolines voor buiten. Een garantie op heel veel plezier voor jong en oud.
Trampolines, een droom van ieder kind. Niet alleen goed voor de conditie maar ook vooral een garantie van plezier. Voor jong én oud. Buiten ingegraven in de tuin, opgezet op de oprit of binnen. De eindeloos te verzinnen trucjes zorgen voor ongekend speelplezier bij de oudere jeugd.
Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline? En waar moet je op letten om ongelukken te voorkomen?
We hebben de beste trampolines voor je vergeleken, vergelijken de prijzen en geven je tips.
Wat kan je op deze pagina verwachten?
De beste trampolines van 2023
Op basis van merk, recensies, en prijs hebben wij de beste trampolines voor je op een rij gezet. Per trampoline houden wij dagelijks de goedkoopste aanbieder voor je in de gaten.
Trampoline op poten
Een trampoline op poten kan je makkelijk verplaatsen, opzetten en afbreken. Minder mooi dan een ingegraven trampoline maar wel lekker flexibel. Zorg altijd voor een veiligheidsnet en zorg dat deze geen gebreken vertoond.
Beste trampolines om in te graven
Een trampoline die je ingraaft heeft een veiligheidsvoordeel dat je er niet af kan vallen. De springmat is op gelijke hoogte met de tuin. Een ingegraven (ook wel inbound- of ingraaftrampoline genoemd) trampoline is naadloos in de tuin te integreren en ziet er vaak mooi uit.
De 9 voordelen van trampoline springen
Trampolinespringen kent voor kinderen én volwassenen vele voordelen, zo blijkt ook uit Amerikaans onderzoek. Niet alleen veel plezier maar ook is het een stress verminderende activiteit en stimuleert het kinderen in de concentratie en gedrag. We schreven een blog over onderstaande 9 voordelen.
1. Een effectieve vorm van lichaamsbeweging
2. Motorische vaardigheden verbeteren
3. Verbetert de coördinatie en het evenwicht
4. Trampolinespringen kan gedrag verbeteren
5. Geweldig voor stressvermindering
6. Verbeterd het leervermogen van kinderen en volwassenen
7. Wekt vertrouwen op
8. Versterkt het immuunsysteem
9. Springen maakt gelukkig
De beste trampolines met veiligheidsnet & ladder
Een trampoline met net zorgt er voor dat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen. Wel zo veilig als je net een nieuwe trampoline truc wilt leren.
Een net is te plaatsen om de ronde, rechthoekige en vierkante versies. Ook de ingegraven trampolines kunnen worden voorzien van een net. Het nadeel van een net is dat de trampoline er minder mooi uit ziet. Een net heeft vaak een hoogte van ruim 2 meter. Een opbouw trampoline moet altijd worden voorzien van een net.
De beste fitness trampolines
Thuis aan je conditie werken? Dan is een van onderstaande fitness trampolines iets voor jou. Een sessie op een trampoline zorgt voor de gehele activatie van de spieren in je lichaam. Zonder overmatige belasting van knieën en gewrichten. Ga voor extra spierkracht, coördinatie of stabiliteit. Of train je uithoudingsvermogen door een duurtraining te volgen. De kans op blessures is klein.
De voordelen van een fitness Trampoline
- Traint je spieren op een intensieve en plezierige manier
- Verbetert je balans, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen
- Makkelijk te verplaatsen
De trampolines zijn veelal voorzien van elastieken in plaats van veren. Het springen word hierdoor als “soepeler” ervaren. Ook maakt de trampoline minder geluid.
Deze speciale trampolines zijn speciaal gemaakt om mee te trainen. Buiten of in huis. De poten zorgen voor veel stabiliteit waardoor het risico dat de trampoline kantelt word verkleind.
Trampolines voor binnen
Een indoor trampoline biedt voor kinderen een veilige manier om binnen energie kwijt te kunnen. En plezier maken natuurlijk. Ongeacht het weer. De trampolines zijn veelal kleiner in formaat en zijn geschikt voor kinderen van maximaal 50 kilo. Volwassenen moeten er absoluut geen gebruik van maken omdat de grond snel geraakt zal worden, met eventuele blessures tot gevolg.
Trampolines met een belasting tot 150 kg
Iedereen wil springen. Ook mensen die misschien iets zwaarder zijn. Helaas is niet iedere trampoline geschikt voor de “iets zwaardere medemens”. Maar gelukkig zijn er trampoline fabrikanten die garanties kunnen geven. Garanties die gaan tot ongeveer 150 kilogram. We hebben er 3 voor je gevonden.
3 voordelen van een trampoline in de tuin
Een trampoline kan een geweldige aanvulling zijn op een tuin, omdat het een leuke en veilige manier is voor kinderen (en volwassenen) om te bewegen en van de buitenlucht te genieten. 3 voordelen van een trampoline in de tuin beschrijven wij hieronder. We schreven ook een artikel met maar liefst 9 voordelen van trampoline springen.
- Verbeterde lichamelijke conditie: Springen op een trampoline is een geweldige manier om de hartslag omhoog te krijgen en calorieën te verbranden, waardoor het een effectieve vorm van cardiovasculaire oefening is.
- Veilig en leuk: Bij goed gebruik kunnen trampolines een veilige en leuke manier zijn voor kinderen om te spelen en te bewegen. Veel trampolines zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals beschermende netten en vulling om het risico op letsel te beperken.
- Sociaal: Trampolines kunnen een geweldige manier zijn voor kinderen om te socialiseren en samen te spelen, waardoor teamwork en samenwerking worden bevorderd.
3 nadelen van een trampoline
Er zijn echter ook enkele potentiële nadelen aan een trampoline in de tuin, zoals:
- Risico op letsel: Hoewel trampolines bij goed gebruik veilig kunnen zijn, bestaat er altijd een risico op letsel bij het springen op een trampoline. Het is belangrijk om goed toezicht te houden op kinderen en ervoor te zorgen dat ze de trampoline veilig gebruiken om het risico op letsel te verkleinen.
- Onderhoud: Trampolines hebben regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Dit kan inhouden dat de trampoline moet worden schoongemaakt en gecontroleerd op schade aan het frame, de veren en andere onderdelen.
- Ruimte: Trampolines kunnen veel ruimte innemen in een tuin, wat misschien niet voor iedereen praktisch is.
De beslissing om een trampoline voor uw tuin aan te schaffen hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de specifieke omstandigheden in uw tuin. Als u de ruimte hebt en bereid bent tijd en moeite te investeren in het onderhoud van de trampoline, kan het een geweldige aanvulling zijn op uw buitenruimte. Je kinderen zullen het fantastisch vinden!
Wat maakt een trampoline een kwalitatieve trampoline?
Een trampoline koop je niet om volgend jaar te vervangen. Het is een duurzaam gebruiksvoorwerp die jaren mee moet gaan. Het moet tegen weersinvloeden kunnen en tegen een stootje kunnen. De kwaliteit van een trampoline komt voort uit de volgende 4 kenmerken.
1. De rand: hoe dikker en breder hoe beter
Een trampolinerand zorgt er voor dat de veren worden bedekt. Handen en voeten zijn hierdoor tijdens het springen beschermd tegen beknelling. Hoe dikker en breder de rand, hoe beter. De afwerking van de rand bepaald de duurzaamheid. Ga voor PVC materiaal (hoe dikker de PVC hoe beter) en ga voor een rand met zo weinig mogelijk stiknaden.
2. De springveren: dikker, aantal en roestvrij
Hoe meer veren hoe beter je kan springen. De druk op de veren word gelijkmatig verdeeld en iedere veer krijgt minder druk te verwerken. Hoe dikker de veren hoe meer gewicht de veer aan kan en hoe langer deze mee gaat. Je wil niet dat veren gaan roesten onder invloed van het weer. Hoe beter de galvanisatie, hoe beter ze beschermd zijn tegen roest.
3. Het frame: buisdiameter, staaldikte en roestvrij
Het frame van de trampoline is als het fundament van een huis. Daar moet je van op aan kunnen. Alleen de dikte van de buis (hoe dikker de buisdiameter hoe beter) zegt niet alles. Ook het staal moet dik genoeg zijn (hoe dikker hoe beter). Het staal moet zo bewerkt zijn (galvanisatie) dat deze niet snel, onder invloed van weersinvloeden, gaat roesten.
4. De springmat: veel stiksels in driehoeken
Zonder springmat geen trampoline. Een essentieel onderdeel van de trampoline. Wanneer we alle springmatten met elkaar vergelijken zit er weinig verschil in. Het verschil in kwaliteit zit 'm in de afwerking van de driehoeken. Hoe meer stiksels, hoe duurzamer.
Veelgestelde vragen over trampolines
Baby's van 0 jaar kunnen al gebruik maken van een trampoline. Niet om er op te springen, wel om er op te liggen en te ervaren wat veren in combinatie met gewicht kunnen doen. Rollen, kruipen, lopen, springen. Een trampoline is er voor iedereen.
Ja. 10 minuten trampoline springen staat gelijk aan ongeveer 30 minuten hardlopen. Daarnaast komt er minder druk op de wervelkolom en knieën. Het intensief springen op een trampoline activeert vrijwel alle spieren in benen, rug, buik en armen. Kortom, een totale lichaams workout.
Ga voor een rechthoekige trampoline. Deze is makkelijker in een kleine tuin te plaatsen zonder veel ruimte te verliezen.
Hou minimaal 2 meter ruimte rondom de trampoline. Van een muur, schutting, fietsenstalling of auto.
Dat ligt er aan. Kleine trampolines kennen een maximaal gewicht van 50 kilo. Dit is wettelijk bepaald. Grotere trampolines, van minimaal 250 cm doorsnede, krijgen adviezen vanuit de producent mee. Deze adviezen zijn gebaseerd op tests.
Ingegraven trampolines zijn veiliger, je kan er immers niet van af vallen. Daarnaast is een ingegraven trampoline een vast onderdeel van je tuin en staat het erg mooi.
Om de trampoline zo lang mogelijk in topconditie te houden moeten de schoenen uit. Schoenen brengen een risico op beschadigingen aan de springmat met zich mee. Deze beschadigingen kunnen na verloop van tijd groter worden door het springen. Zie je beschadigingen, repareer je springmat zo snel als mogelijk of vervang deze.
Plaats je trampoline op een plek waar deze geen objecten in de buurt staan. Denk aan een muur, een schutting, een auto, een terras of speeltoestel. Wil je de buren niet tot last zijn, plaats deze verder van de erfgrens af. Wil je je springende kinderen in het oog houden, zet deze in het zicht.